Klopt het dat er een nieuwe productlijn beschikbaar is?

Om makkelijker het juiste product te kiezen bij jouw huidtype is de productlijn nu onderverdeeld in 4 categorieën en zijn al onze producten geschikt voor alle leeftijden. De categorieën zijn Basis, Intensiv, Forte en Plus. Lees meer

Waarom is de verpakking veranderd?

De nieuwe lijn is geschikt voor de hele familie. De babyproducten en de producten voor volwassenen worden samengevoegd in één lijn. Daarnaast krijgen alle producten een nieuwe naam en van sommige artikelen verandert ook het verpakkingsvolume. Om deze veranderingen duidelijk te maken, hebben we er voor gekozen om ook de verpakkingen in een nieuw jasje te steken.

Bevatten de nieuwe producten andere ingrediënten?

Nee. De bestaande producten hebben alleen een nieuwe verpakking gekregen. De samenstelling blijft als vanouds. In verband met bestaande overgevoeligheid voor een van de ingrediënten (soja-olie of pinda-olie) raden wij aan om altijd eerst de ingrediëntenlijst te controleren of het product geschikt is voor gebruik door u.

Zijn de Balneum producten duurder geworden?

Nee, de producten zijn niet duurder geworden. Wel is de inhoud van een paar producten veranderd waardoor de prijs is aangepast. Deze producten waren bijvoorbeeld eerst beschikbaar in 100 ml en nu in 200 ml.

Tot wanneer zijn de oude producten van Balneum verkrijgbaar?

Op het moment dat het nieuwe product beschikbaar komt, vervalt het oude product. Dit betekent dat wij vanaf dat moment de oude producten niet meer leveren.

Wanneer zijn alle producten vervangen?

De planning is dat voor het einde van 2022 alle ‘oude’ producten zijn vervangen door een nieuw product. We vinden het belangrijk dat de transitie goed gaat en we per stap kijken wat we moeten doen en eventuele problemen goed willen oplossen.

Wat is een droge huid?

Als je een droge huid hebt, is de vochtbalans of de vetbalans verstoord. De huid houdt te weinig vocht vast, of heeft te weinig huidvetten (lipiden), of allebei. Dan voelt je huid wat gespannen en ruw aan, en kan jeuken.

Welke functies heeft de huid?

De huid heeft verschillende functies. Het zorgt er voor dat je beschermd bent, bijvoorbeeld tegen allerlei stoffen, tegen bacteriën of tegen klappen. Je huid voorkomt dat je uitdroogt en te veel of juist te weinig warmte vasthoudt. De huid maakt ook vitamine D aan, die je onder meer nodig hebt voor sterke botten.

Hoe kun je een droge huid krijgen?

Dat kan op veel manieren gebeuren, bijvoorbeeld: door weer en wind (veel zon!); door met heet water en veel zeep te douchen of baden; door veel stress, weinig slaap en slecht eten; door droge lucht (airco, centrale verwarming); doordat de huid veroudert, of door genetische aanleg.

Wat kun je doen aan een droge huid?

Je kunt goede huidverzorgingsproducten gebruiken die de vocht- en vetbalans herstellen. Met andere woorden: producten die vochtinbrengend zijn en de lipiden in de huid aanvullen. Dit is precies wat de huidverzorgende producten van Balneum doen. Je huid voelt weer lekker zacht en soepel aan en beschermt je weer goed. Verder kun je voorkómen dat je huid weer droog wordt (zie volgende vraag).

Hoe kun je een droge huid voorkómen?

Door de oorzaken van een droge huid uit de weg te gaan, kun je helpen voorkomen dat je huid te droog wordt. Dus bijvoorbeeld niet te heet en te lang douchen of baden, en zeepvrije producten te gebruiken. Maar droge lucht, kou en hitte kun je lang niet altijd vermijden. Daarom is het ook belangrijk je huid elke dag te wassen en te verzorgen met vocht- en lipideninbrengende producten. Dan blijft je huid stralen, elke dag weer.

Kan de anticonceptiepil de huid droog maken?

De pil kan inderdaad de productie van talg afremmen en de huid droger maken. Een vetinbrengende crème kan dan helpen, bijvoorbeeld Balneum Extra Vettend Crème.

Welke invloed kan roken op je huid hebben?

Roken is niet goed voor je huid. De nicotine kan de vochtbalans verstoren. Belangrijker is nog dat roken het verouderen van de huid versnelt, doordat het de vorming van vrije radicalen stimuleert.

Hoe warm moet het water zijn als je in bad gaat?

Neem geen heet bad, dan droogt de huid uit. Als het water net zo warm is als jijzelf, zo’n 37 graden, is dat het beste. Als je dan in plaats van zeep badolie gebruikt, droogt je huid niet uit.

Is het erg om wat badwater met badolie van Balneum in te slikken of in je ogen te krijgen?

Dat is niet erg, omdat de olie in het badwater sterk is verdund.

De ingrediënten zijn niet giftig maar moeten zeker niet (onverdund) in de ogen komen of ingeslikt worden. Het badwater met een dopje (5 ml) van de badolie is zodanig verdund dat een slokje, per ongeluk ingenomen, geen probleem is. Als het onverdund in de ogen komt moet het met veel water worden weggespoeld.

Bij inname van de onverdunde olie, direct contact opnemen met de huisarts of apotheker of het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum.  Let op: Niet laten braken.  De olie kan dan in de luchtweg komen en dat is gevaarlijk (aspiratie pneumonie).

Is een allergische reactie op Balneum-producten mogelijk?

Die kans is nooit helemaal uit te sluiten. De huidverzorgende producten van Balneum zijn echter hypo-allergeen; dat betekent dat ze erg zacht zijn voor de huid.

Let op: Balneum Extra Vettend Badolie, Balneum Baby Extra Vettend Badolie en Forte Bath Oil bevatten arachideolie oftewel pinda olie. Mensen met een bekende allergie voor pinda en/of soja kunnen deze producten niet gebruiken.

 

Kan ik de producten van Balneum rechtstreeks bestellen?

Nee. Maar de Balneum-producten zijn in veel winkels verkrijgbaar: in de meeste drogisterijen, in een aantal apotheken en in sommige supermarkten. Bestellen via internet bij dergelijke winkels kan vaak ook.

Hoe kan ik zien welke ingrediënten een bepaald Balneum-product bevat?

Van alle huidverzorgende Balneum-producten kun je op deze website de bestanddelen vinden. Kijk onder producten voor meer informatie over de verschillende bestanddelen.

Wat leg ik klaar voor mijn baby, voordat hij gaat badderen?

Het is inderdaad goed om alles wat je nodig hebt, klaar te leggen. Zo ondervindt je baby de minste last van de overgang in temperatuur. Zorg allereerst voor een tochtvrije ruimte. Daar leg je klaar: badthermometer, schone handdoek, doek om je baby in te wikkelen, lotiondoekjes om de billetjes voor het badje schoon te maken, schone luier en kleertjes.

Welke temperatuur hoort het badje te zijn?

Je kunt het beste een badthermometer gebruiken. De temperatuur hoort ca. 36 °C te zijn. Met je elleboog kun je dit overigens ook goed voelen, als je wat meer ervaring hebt. Kleed je baby pas uit als het badje gereed is.

Waarom is een baby huid kwetsbaar?

De huid is het grootste orgaan  van de mens en bestaat uit een aantal lagen. De buitenste laag zorgt voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Bij je baby is die beschermingslaag nog niet volledig ontwikkeld. Zijn huid is dunner, verliest meer vocht en produceert minder vet (talg). Hierdoor is de huid kwetsbaar voor weersinvloeden, zoals zon, regen en wind, en irritaties. Je baby’s huid is pas op zijn vierde jaar volledig ontwikkeld.

Hoe verzorg ik het droge huidje van mijn baby?

Je ziet het meteen als je kleine een droog huidje heeft. Het is schraal en ruwer dan anders en soms zelfs schilferig. Om dit te verhelpen, doe je je baby maximaal twee keer per week in badje. Hier voeg je een verzorgend Balneum-product aan toe, dat de huid helpt beschermen zoals Balneum Forte Bath Oil. Dep na het badje de huid voorzichtig droog. Breng daarna Balneum Baby creme aan. Natuurlijk bescherm je bij kou de handjes en het hoofdje met handschoenen en een mutsje. In de zomer houd je je kleine het liefst helemaal uit de zon. Zorg voor een petje.

Mag mijn baby elke dag in badje? Welk tijdstip is het beste?

Je baby mág elke dag in badje. Maar het hoeft niet. Om de dag of om de twee dagen kan ook prima. Heeft je kleine een heel droog huidje, dan is zelfs twee keer per week voldoende. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je je kleine baddert. Veel ouders maken het een onderdeel van het bedritueel. In het badje komt je kleine tot rust. Het is een mooie overgang van wakker zijn naar het slapengaan.

Waar kun je Balneum kopen?

Balneum producten zijn onder andere verkrijgbaar bij ETOS, DA drogisten, D.I.O. drogisten en bij de apotheek.

Tevens ook online te bestellen bij:

NL-SOY-2200001